Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ

Η αρχή της πίτσας όσο παράξενο και αν ακούγεται τοποθετείται πολύ παλιά στους αρχαίους Έλληνες. Τότε έψηναν μεγάλα, στρογγυλά και επίπεδα ψωμιά στα οποία πρόσθεταν διάφορα όπως ελιές, μπαχαρικά κ.λ.π. Τελικά η ιδλέα του επίπεδου ψωμιού βρήκε το δρόμο της για την Ιταλία του 18ου αιώνα. Εκεί τα επίπεδα ψωμιά "pizzas" πωλούντο στους δρόμους και στις αγορές. Η πρόσθεση της ντομάτας στην πίτσα και η επίσκεψη της Βασίλισσας συνέβαλαν στο να πάρει η πίτσα την μορφή που έχει σήμερα.

Περίπου στο 1889 η Βασίλισσα Margherita μαζί με τον σύζυγό της Umberto I έκανε περιήγηση στο Ιταλικό Βασίλειο. Εκεί γνώρισε κι αγάπησε αυτό το ψωμί δίνοντας αφορμή για αρνητικά σχόλια στην Αυλή της, μιας και καταδεχόταν να τρώει το φαγητό των φτωχών. Κάλεσε λοιπόν τον σεφ Rafaelle Esposito και τον διέταξε να ψήσει μία επιλογή απο πίτσες για δική της ευχαρίστηση.

Για να τιμήσει την Βασίλισσα ο σεφ αποφάσισε να φτιάξει μία πολύ ειδική πίτσα για αυτή. Έψησα μία πίτσα και της πρόσθεσε τομάτα, μοτσαρέλλα και φρέσκο βασιλικό (τα χρώματα της ιταλικής σημαίας). Αυτή έγινε η αγαπημένη πίτσα της Βασίλισσας και σύντομα όλων των Ιταλών. Η Βασίλισσα δημιούργησε και άλλη διατροφική παράδοση, την πίτσα Margherita η οποία είναι διάσημη ανά τον κόσμο ακόμη και σήμερα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ. Μια λέξη που είναι συνώνυμη με την νοστιμιά και την γεύση. Η ιστορία των μακαρονιών ανάγεται στα πολύ παλιά χρόνια. Η πρώτη γνωστή αναφορά στα μακαρόνια χρονολογείται από το 1000 π.Χ. στην αρχαία Ελλάδα.

Στην Ιταλία τα μακαρόνια γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και από τον 15ο αιώνα μ.Χ. αρχίζουν να κατασκευάζονται σε εμπορική βάση. Η Νάπολη με το ιδανικό της κλίμα ήταν η πόλη που τα μακαρόνια θα αρχίζουν την ανοδική τους πορεία.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

Τα μακαρόνια γίνονται με την ανάμιξη σιμιγδαλιού και νερού χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή χρωστικών ουσιών. Το σιμιγδάλι είναι παράγωγο του σκληρού σιταριού. Το σιμιγδάλι και το νερό ανακατεύονται μέχρι να γίνει ζύμη. Επίσης μπορεί να προστεθεί σκόνη ντομάτα ή σκόνη από σπανάκι για την δημιουργία των Tricolore ή προσθήκη αυγού για να γίνουν οι ταλιατέλες.

Τηλέφωνο: 210 2920 000

Fax: 210 2920 280

Κινητό: 698 6196 948

Follow Us